Mistrovství bylo třídenní, první běhy se běžely již v pátek. S Míšou Stanovičovou s Noisou a Mírou Nymburským s Nelly a mými dvěma psíky Audíkem a Bajty jsme složili tým do družstev, který jsme pojmenovali prostě Sultánci Havlovice. Akce byla mezinárodní, kromě našich špičkových týmů zde závodili i skvělé týmy ze Slovinska, Polska, Rakouska a Slovenska. Posuzovali rozhodčí Andé Mauer z Lucemburska, Mirja Lapanja ze Slovinska a naše Jiřina Máčková.

Bylo to samé překvapení. V pátečním běhu Power & Speed mě překvapila Bajty. Zaběhli jsme ho čistě a velmi dlouho jsme se drželi na přední pozici. Nakonec z toho bylo 6.místo, třetí z Čechů, běh běželo 130 týmů. S Audíkem jsme před speciálním jumpem trochu více relaxovali. Zaspali jsme málem start. Já, který připravuje psíky půl hodiny předem, jdu směrem ke startu a slyším, že mě hlásí. A jsme dokonce právě na řadě. No tak jsme šli. Rozespalý Audik s omámeným psovodem dostrkali běh čistě na 11.místě ze 196 týmů. Naprosto skvělý byl běh agility družstev, kde si naše družstvo vyběhalo 3.místo!!! Ve finále nám patřilo 6.místo a byl to adrenalin.

 
Foto Marek Beneš a Magda Bradáčová

S Audíkem a Bajty jsem zaběhl 5 běhů z 15, které jsme za víkend běžel, čistě. Akce byla skvěle zorganizovaná a bylo to místo mnoha příjemných setkání.

 
Foto  Klárka Manychová a Kristýna Machková

Joomla templates by a4joomla